Mazda Keyless Block


Het zal u vast niet zijn ontgaan dat de Mazda modellen momenteel ook populair zijn bij autodieven. In het afgelopen jaar is het aantal autodiefstallen, met name van de CX-5 modellen maar ook van andere Mazda's, sterk toegenomen. Uit onderzoek en cijfers van het Landelijke Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) is Mazda steeds vaker het doelwit van diefstal en staat de CX-5 momenteel vermeld in de top 5 van meest gestolen auto’s in Nederland.

Wij realiseren ons dat deze trend zorgelijke vormen begint aan te nemen, voor u als Mazda rijder maar ook voor verzekeraars. Uit onderzoek van het LIV blijkt dat de meeste auto’s gestolen worden door middel van het zgn. Relay Attack.

Image
Mazda Keyless Block

Wat is Relay Attack?

Relay Attack is een veelgebruikte methode voor inbraak en diefstal van moderne personenauto’s. Het gaat hierbij om auto’s die zijn uitgerust met Smart Keyless Entry. Bij Relay Attack wordt het signaal van de autosleutel opgepikt door een speciaal apparaat en doorgestuurd naar een nepsleutel die in de buurt van de auto wordt gehouden. Hiermee denkt de auto dat de originele autosleutel aanwezig is en kunnen de portieren probleemloos worden ontgrendeld. Een simpele druk op de startknop volstaat om de auto te starten en weg te rijden.

Keyless Block voor Mazda modellen

In de afgelopen periode is er veel overleg geweest en hebben we gekeken naar oplossingen om de Mazda modellen goed te kunnen beveiligen tegen deze vorm van autodiefstal. Als oplossing hiervoor is een anti Relay Attack systeem “Keyless Block“ ontwikkeld voor onderstaande 6e & 7e Generatie Mazda modellen:

  • 6e Gen: Mazda2, CX-3, CX-5, Mazda6 & MX-5 (ND)
  • 7e Gen: Mazda3, CX-30, MX-30 & CX-60


De Keyless Block maakt diefstal door  Relay Attack onmogelijk en beveiligt de Mazda tegen eenvoudige inbraak en diefstal. De Keyless Block is een SCM gecertificeerd beveiligingssysteem; na montage door ons als Mazda dealer kan het SCM Certificaat  worden uitgeschreven.

De adviesprijs voor Keyless Block voor Mazda is € 699,- (Inclusief montage, BTW, SCM Certificaten Klasse I/Mazda Keyless Block)

Bijkomend hebben wij het af-fabriek Immobilizer systeem door Kiwa SCM laten certificeren. Daarmee is het nu ook mogelijk om voor de af-fabriek gemonteerde Immobilizer systemen het SCM Klasse I certificaat af te geven zodra de Mazda is voorzien van de Mazda Keyless Block. (Optioneel)

Image
Mazda CX-60

Kies voor extra veiligheid met een klasse 3 alarm*

Het Mazda klasse 3 alarmsysteem is speciaal ontwikkeld voor de Mazda CX-5 en Mazda CX-60! Volledig geïntegreerd in het boordsysteem en zonder hinderlijke extra handzender.

U heeft alleen een kleine TAG nodig aan uw sleutelbos, nabij de hoofdsleutel van de auto. Natuurlijk is dit alarm klasse 3 voor uw Mazda CX-5 en/of CX-60 voorzien van sensoren in het interieur, een hellingshoek detector, startblokkering en sirene.

Het alarm wordt SCM gecertificeerd en gemonteerd door uw Mazda dealer Moerman Jansen te Alblasserdam.

*Momenteel alleen mogelijk op de Mazda CX-5 en Mazda CX-60.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de montage en certificering van een Keyless Block voor Mazda?

Over het algemeen vragen wij u om de auto een dagdeel neer te zetten. Ofwel een ochtend of een middag. Mocht u toch wensen te wachten, dan kan dit in goed overleg met onze werkplaatsreceptie. Houdt u wel rekening met een zit van minstens 2,5 à 3 uur.

Wat is de prijs inclusief montage en btw voor een Keyless Block?

De totaalprijs inclusief montage bedraagt € 699,- incl. btw en certificering. Mocht u ook een startonderbreker gecertificeerd willen hebben dan bedraagt de meerprijs € 99,-.

Wat zijn de gevolgen van inbouw van een Keyless Block?

Buiten het feit dat u een beter beveiligde auto heeft krijgt u een extra sleutelhanger (KeyFob) bij uw autosleutel. Deze KeyFob is de aansturing van uw Keyless Block en dient altijd in combinatie met uw autosleutel gebruikt te worden. Deze KeyFob is beveiligd en niet te kopiëren. Natuurlijk werkt deze KeyFob op een batterij, de levensduur van deze batterij hangt af van de inzet, u dient rekening te houden met een gemiddelde levensduur van 6 tot 12 maanden.

Kan mijn auto nu niet meer gestolen worden?

Het wordt voor het dievengilde wel lastiger, daar er geen gebruik meer gemaakt kan worden van relay attack. Echter, als zij uw auto echt willen stelen, is er altijd een manier. Een voordeel is dat het niet meer zo eenvoudig is en u dus rustig kunt slapen, want niet iedere dief heeft een vrachtwagen met kraan ter beschikking.

Uw Keyless Block en verzekering?

U dient ten alle tijden het certificaat na inbouw aan te melden bij uw verzekering. Wij kunnen niet bepalen hoe een verzekeringsmaatschappij hiermee omgaat. Echter in het geval van diefstal is u niets te verwijten. Sommige verzekeraars houden hierin rekening met hun premie, informeert u zelf naar de mogelijkheden bij uw verzekeraar.

Toon meer
Image
Mazda CX-5 2022 Signature exterieur

Mazda CX-5 beter beveiligd

Ontdek de sterk vernieuwde versie van de stijlvolle, ruime en dynamische Mazda CX-5. Schitterend van top tot teen, met voldoende ruimte voor het hele gezin en met geweldige rijeigenschappen. Welke weg je ook inslaat, op de Mazda CX-5 kun je rekenen.

Interesse in een Mazda Keyless Block?

Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen z.s.m. contact met u op. Heeft u een dringende vraag? Neem dan tijdens werktijden telefonisch contact op met Henry, onze after sales specialist.

Aanhef
Image
Henry Klop

Henry Klop

After Sales Specialist
Image
Mazda Keyless Entry

​​​​​​​SCM bedrijfserkenning & - Inbouwspecialist

Voor het uitschrijven van het SCM certificaat, voor Keyless Block & Mazda Immobilizer Klasse I, zijn wij Moerman Jansen,  Kiwa/SCM erkend en gecertificeerd.

Wanneer u het systeem gemonteerd en gecertificeerd wenst te hebben maakt u dan snel een afspraak.

Goede service hier! Navigatie werd geüpdatet, moest er wel even op wachten maar dat was niet erg.
Nathalie van Ham