Onderhoudsbeurt

Voor al het onderhoud aan uw auto of bedrijfswagen kunt u bij Moerman Jansen in Alblasserdam terecht. Of het nu een Mazda of SsangYong betreft of een ander merk, wij zorgen ervoor dat u na onderhoud of reparatie weer vele veilige kilometers kunt rijden. Bij vrijwel alle onderhoudsbeurten hoort het verversen van olie, controle op onder andere banden, verlichting, remblokken en remschijven, maar ook het verversen van remolie. Natuurlijk vergeten we ook de werking van uw ruitenwissers, gordels en ramen niet. Natuurlijk is een distributieriem zeker ook onderwerp van controle en op tijd te vervangen om hoge kosten te voorkomen.

Wenst u van tevoren de kosten voor het onderhoud te weten? Zowel voor Mazda als alle andere merken kunt u dat hier berekenen:

Mazda  Andere merken

Image
Werkplaats Karel

Olie verversen noodzakelijk?

Jazeker! Het is noodzakelijk om regelmatig olie te verversen. Net als olie peilen overigens. Olie veroudert en verschaalt enorm door verontreiniging en vochtinwerking. Ook bij auto's die niet veel kilometers rijden is het verversen noodzakelijk, want door een te lage gemiddelde motortemperatuur heeft vocht vrij spel. Bespaar dus niet op olie.

Belangrijk is ook om de juiste specificatie olie te gebruiken bij het verversen. De meeste fabrikanten schrijven een specifieke oliesoort voor; dit is niet zomaar. Een motor is ontwikkeld met een bepaald doel en opbrengst en dan luistert smering heel nauwkeurig. Zeker nu de moderne motoren een steeds beter rendement kennen, is het zaak de motordelen uitstekend te smeren.

Niet alleen motorolie is aan vochtinwerking onderhevig. Ook uw remolie staat hier bloot aan en dient middels vochtmeting gecontroleerd te worden. Wanneer er veel vocht in de remolie aanwezig is, verlaagd dat het kookpunt enorm en dat kan gevaar opleveren bij de remwerking. 

Ons advies? Niet twijfelen, maar controleren. En indien nodig verversen.

Image
SsangYong Service en onderhoud banden en uitlijning

Banden controle en balanceren

Het is belangrijk om de juiste en goede banden onder uw auto te hebben. Dat draagt bij aan de optimale rijervaring en vooral ook aan uw veiligheid! Bent u op zoek naar nieuwe banden voor uw auto? Moerman Jansen heeft een breed assortiment aan bandenmerken van hoge kwaliteit. Uiteraard monteren en balanceren wij de banden graag voor u.

Bent u op zoek naar zomerbanden, winterbanden of naar 4-seizoenenbanden? Bij Moerman Jansen kunnen wij u met alle soorten banden verder helpen.

Deze garage wens je iedereen! Ik kom hier al jaren, en altijd service altijd correct. Vijf sterren!
Jan Breedveld
Papendrecht
Image
Uitlijnen bij Moerman Jansen Alblasserdam

Uitlijnen

Ook uitlijnen van uw auto is soms nodig!

Het voorkomt scheve bandenslijtage, zorgt ervoor dat uw auto koersvast blijft op de snelwegen en draagt bij aan uw veiligheid. Ook hebben rubbers en kogels van het onderstel minder te verdragen als uw auto goed uitgelijnd is.

Wenst u een prijsopgave voor een onderhoudsbeurt?

Image
Ronald Molendijk

Ronald Molendijk

After Sales Specialist / Autoverhuur