Image
Service en onderhoud

Algemene Periodieke Keuring (APK) bij Moerman Jansen

APK & Onderhoud bij Moerman Jansen

Het is belangrijk om uw auto periodiek te laten controleren, maar ook te laten onderhouden. Op deze manier zorgt u voor een auto waar u op kunt vertrouwen. Bij Moerman Jansen zorgen wij voor de APK en onderhoud van uw auto, zodat u weer veilig de weg op kunt.

Verloopt uw APK binnenkort? Maak dan nu uw afspraak voor de Algemene Periodieke Keuring (APK) bij Moerman Jansen. Wij controleren uw auto en zorgen er voor dat u weer veilig op weg kunt.

Image
APK werkplaats

Wat is APK?

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een in Europa wettelijk verplichte keuring. Deze keuring is er voor de verkeersveiligheid en voor de bescherming van het milieu. Bij auto's die rijden op diesel, LPG of elektriciteit vindt de eerste keuring plaats 3 jaar na eerste registratie en vervolgens jaarlijks. Bij auto's met benzinemotoren is de eerste keuring na 4 jaar, daarna na 6 en 8 jaar en daarna ieder jaar.

Bij Moerman Jansen controleren wij op de alle veiligheids- en milieueisen, doen wij viergas-& roetmetingen en geven u graag advies om uw voertuig te verbeteren.

De APK bij Moerman Jansen

Wij controleren uw auto op verkeersveiligheid, zoals remmen, schokdempers, banden en verlichting. Daarnaast kijken wij naar de uitstoot van uitlaatgassen en de aanwezigheid van bijvoorbeeld een roetfilter voor het milieu. Tot slot registreren wij de kilometerstand, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Na afloop ontvangt u een RDW rapport waarin staat of uw auto is goedgekeurd of dat er nog iets gemaakt moet worden.

Heeft u vragen over APK of wenst u telefonisch een afspraak te maken?

Image
Henry Klop

Henry Klop

After Sales Specialist
Image
Werkplaats Sander

Laat uw APK niet verlopen en kom naar Moerman Jansen

Het laten verlopen van uw APK kunt u beter niet doen. U riskeert daardoor een boete en uw auto is niet verzekerd. Daarnaast mag uw auto officieel niet de weg op als deze niet aan de verplichte eisen voldoet. Hierdoor kunnen problemen ontstaan. Voorkom deze en zorg ervoor dat uw auto op tijd wordt gekeurd.

Wat kost een APK bij Moerman Jansen?

Een APK bij Moerman Jansen kost € 49,95. Dit is voor een standaard personenauto.

Hoe vaak moet ik mijn auto laten keuren?

Uitgaande van een auto met benzine motor is de eerste APK na vier jaar. Daarop vindt 2x een APK plaats om de 2 jaar waarna na 8 jaar een auto ieder jaar gekeurd moet worden.

Auto's met een dieselmotor of op alternatieve brandstof (LPG of Electrisch) dienen na drie jaar gekeurd te worden. Daarna ieder jaar.

Kan ik bij ieder autobedrijf terecht voor mijn APK?

In principe wel wanneer het autobedrijf bevoegd is tot keuren en er een keurmeester aanwezig is.

Moet ik vervangend vervoer regelen?

Nee, uw auto is normaliter binnen een uur klaar, echter is dit onder voorbehoud van een steekproef.
Bij een steekproef kan de wachttijd op de keurmeester van de RDW fors oplopen. Dit is buiten onze invloed en daarop wachten kan voor u vervelend zijn. Een steekproef valt willekeurig en wordt door een computer bepaald. De steekproef keurmeester is in dienst van de Rijksdienst voor het Wegverkeer en komt ons controleren op onze werkzaamheden.

Toon meer