Ervaar hybride en elektrisch rijden bij Moerman Jansen

Elektrisch rijden heeft de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen. Moerman Jansen is specialist op het gebied van elektrisch en hybride rijden. Het overstappen op elektrisch rijden kan vanwege het onbekende soms spannend zijn. Bij Moerman Jansen proberen wij u met uw keuze te helpen door u zoveel mogelijk informatie te verschaffen. Op deze pagina ontdekt u meer over de verschillen tussen elektrisch en hybride rijden en hoe u uw auto oplaadt.

Wij bezitten over de juiste kennis en vaardigheden door continue bijscholing en werken volgens de veiligheidsnorm NEN9140. Daarnaast bezitten wij alle equipment om veilig en professioneel werkzaamheden uit te voeren aan uw hybride of elektrische auto.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor:

1. Aanschaf
2. Onderhoud
3. Reparatie
4. Oplossen van storingen

Image
Mazda MX-30

Hoe werken hybride en elektrische auto's?

Bijna iedereen weet hoe het rijden met een brandstofmotor werkt. Bij een elektrische auto is deze brandstofmotor vervangen voor een elektromotor. Door het opladen van het accupakket wat in de elektrische auto zit krijgt uw auto elektrische energie. Deze wordt  vervolgens omgezet in mechanische energie en hierdoor kan een elektrische auto rijden.

Bij een hybride auto wordt gebruik gemaakt van zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Het opladen van de elektromotor gaat hierbij vanzelf. De remenergie wordt namelijk teruggewonnen tijdens het remmen. Een hybride auto slaat deze energie vervolgens op. Er zijn drie varianten bij de hybride auto’s: hybride, mild hybride en plug-in hybride. Daarnaast is er nog de REEV, waarbij een kleine benzinemotor elektriciteit opwekt voor de elektromotor maar niet zelf voor de aandrijving zorgt.

Soorten hybride: volledig hybride, mild hybride & plug-in hybride

De volledig hybride (HEV) auto heeft zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor. Beide kunnen de aandrijving van de auto verzorgen. De elektromotor zal je met name in de stad gebruiken of voor korte ritten. De verbrandingsmotor gebruik je daarentegen op de snelweg en voor langere ritten. De accu voor de elektromotor wordt opgeladen via de verbrandingsmotor die ook als generator dient. Daarnaast wordt er in bijna alle gevallen energie teruggewonnen via het vertragen van de auto (recupereren). 

De mild hybride (MHEV) auto heeft een kleinere elektromotor die niet zelfstandig voor de aandrijving van de auto kan zorgen. De elektromotor helpt de verbrandingsmotor op weg bij het optrekken, schakelen of op de snelweg. De energie voor de elektromotor komt uit een kleine accu welke wordt opgeladen middels remenergie.

Bij plug-in hybride (PHEV) kun je je auto opladen. Dit kan aan een laadpaal of een stopcontact. Bij plug-in hybride kun je op beide motoren rijden. Bijvoorbeeld helemaal op de elektromotor of helemaal op de verbrandingsmotor. Ook tijdens het rijden kan je van motor wisselen. Dit is fijn als je bijvoorbeeld in de file staat of in de stad rijdt en vaak moet stoppen en optrekken en dus elektrisch wil rijden. Anderzijds is het fijn dat je op de snelweg de benzinemotor kan gebruiken, welke daar zuiniger is.

Een vreemde eend in de bijt is de EREV wat staat voor Extended Range Electric Vehicle. Dit is eigenlijk een elektrische auto, maar door de toevoeging van een kleine benzinemotor is het strikt genomen een hybride voertuig. De benzinemotor drijft de wielen niet aan, maar laadt de accu van de elektromotor op. HEV, MHEV en PHEV ondersteunen de verbrandingsmotor, terwijl dat bij EREV dus andersom is.

Image
Mazda MX-30

Voordelen van hybride en elektrisch rijden

  • Goed voor de portemonnee. Je hoeft minder vaak te tanken omdat je minder verbruikt.
  • Beter voor het milieu. Een elektromotor stoot minder schadelijke stoffen uit, vooral tijdens het optrekken en remmen.
  • Stil rijden. Het rijden in een hybride en elektrische auto is fluisterstil. Wel even opletten, want niemand hoort je aankomen!


Uiteraard kunt u ook voor onderhoud en reparatie van uw hybride of elektrische auto bij ons terecht.

Bekijk ons ruime aanbod aan hybride en elektrische voertuigen

Renault ZOE

R110 Experience ZE 50 / Incl. batterij / Prijs incl. BTW / Ontvang € 2.000,- subsidie
  • 16" lichtmetalen velgen
  • Climate Control
  • Easylink met Apple Carplay & Android auto
  • Incl. Accu (geen huur dus)
  • metaalkleur
  • Navigatie
Bouwjaar 2021
Kilometerstand 13.232 km
Brandstof Elektrisch
Transmissie Automaat
Specificaties
Kenteken
NL
R-148-XZ
CarrosserieHatchback
Bouwjaar2021
KleurBleu Celadon (licht blauw)
BrandstofElektrisch
EnergielabelA
TransmissieAutomaat
BekledingStof
Aantal deuren5
BTW/Marge regelingBTW is aftrekbaar
Datum deel 1a21-10-2021
Gewicht1477 Kg
Omschrijving

* Per 1 januari is er weer ruimte om op gebruikte voertuigen subsidie aan te vragen, hiervoor geldt op=op. Wij kunnen geen garantie bieden dat er nog voldoende subsidie beschikbaar is. Koper dient zelf de aanvraag te regelen.

Geadverteerde prijs is inclusief ons basis afleverpakket, bestaande uit:
- Geldige APK
- Vloeistofcontrole + 40 punten check
- Reconditionering exterieur en interieur

Wij adviseren u bij aanschaf van deze occasion te kiezen voor ons Premium BOVAG afleverpakket á € 595,-. Dit ter voorkoming van verrassingen en bent u verzekerd van een perfect afgeleverde auto!

Premium BOVAG afleverpakket (extra t.o.v. Basis afleverpakket  € 595,-):
- 12 maanden BOVAG garantie (op auto's met vraagprijs vanaf € 4.500)
- Complete kwaliteitscontrole
- Onderhoudsbeurt volgens schema
- Distributieriem wordt vervangen indien deze binnen een jaar aan vervanging toe is
- Banden met een profieldiepte minder dan 3 mm. worden vervangen voor nieuwe banden
- 1 jaar mobiliteitshulp in heel Europa
- € 45,- aan brandstof

Inruil/taxatie:
Voor een inruilindicatie gaat u naar onze website (www.moermanjansen.nl) en klikt u op 'Inruilwaarde berekenen'.
Bij een bezoek aan onze showroom ontvangt u, in vrijwel alle gevallen, direct een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Proefrit:
Bij serieuze interesse behoort een proefrit altijd tot de mogelijkheden. Proefritten ter oriëntatie zijn niet gewenst.

Renault heeft een uitstekende reputatie opgebouwd als het gaat om betrouwbare elektrische auto's. Kiest u voor deze Zoe, dan kiest u voor degelijke techniek van topklasse. Met de elektromotor zoeft u fluisterzacht over de weg. Er is stoelverwarming aanwezig in deze auto. Tot de uitrusting van deze Renault behoren ook 16 inch lichtmetalen velgen, dakspoiler, LED-achterlichten, elektrisch bedienbare ramen voor, elektrisch verstelde en verwarmde buitenspiegels, LED-dagrijverlichting en neerklapbare achterbank.

Geniet van een ruime selectie digitale radiostations met de DAB-ontvanger. Uw ogen horen op de weg, toch? Daarom is deze auto voorzien van audiobediening op het stuur. Gemakkelijk én veilig! Nooit meer de weg zoeken en ontspannen arriveren bij uw reisdoel. Met het navigatiesysteem zit u veilig en ontspannen in de auto. Met connected drive services kunt u muziek draadloos afspelen. U verwacht natuurlijk climate control in deze auto, en die is er dan ook. De automatisch inschakelbare verlichting en regensensor zorgen dat onderweg automatisch de verlichting en de ruitenwissers worden ingeschakeld. Dankzij de parkeersensoren achter kunt u met een gerust hart in de kleinste gaatjes inparkeren. Daarmee nemen ze u veel werk uit handen. Met de keyless start hoeft u alleen de elektronische token op zak te hebben om in te stappen en te starten. Sleutels niet meer nodig! Lange stukken vermoeiend? Niet met de cruise control!

De intelligente veiligheidssystemen in deze auto waken continu over uw veiligheid. De Brake Assist haalt het maximum uit de remkracht van deze Renault Zoe als zich een noodsituatie voordoet.

Dit is het moment om te switchen naar elektrisch rijden. Gaat u mee? Bel nu voor een afspraak en maak een proefrit!

Kijk op moermanjansen.nl voor ons volledige aanbod en maak gebruik van ons online offertesysteem! Bij vragen zijn wij ma-vr 's-avonds tot 21.00u telefonisch bereikbaar. Bel Rob: 06-83222971 of Robin: 06-29783774 of naar Dave: 06-51597970. Mailen kan natuurlijk ook op: verkoop@moja.nl.

Zekerheden:
Moerman Jansen is al ruim twintig jaar uw merk- & occasiondealer en lid van de Bovag. Een auto kopen bij Moerman Jansen houdt in dat deze auto, in vrijwel alle gevallen, een duidelijke aantoonbare historie en een gegarandeerde kilometerstand heeft en geen voormalig taxi- overheids- of lesauto is geweest.

Disclaimer:
Hoewel aan de informatie van deze website de grootst mogelijke zorg wordt besteed, kan de provider of de adverteerder niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele onjuiste informatie van welke aard dan ook. Neem altijd even contact met ons op in verband met de beschikbaarheid van de auto.

Opties
16" lichtmetalen velgen
Climate Control
Easylink met Apple Carplay & Android auto
Incl. Accu (geen huur dus)
metaalkleur
Navigatie
Parkeersensoren achter
Verwarmde voorstoelen
warmtepomp
achterbank neerklapbaar
alarm klasse 1(startblokkering)
Anti Blokkeer Systeem
Inruilwaarde berekenen
Garanties
100% onderhouden
Bovag